Akkord-dekoding

OBS! Bruk heller elgitar.com's nye Revers akkordfinner - en mye bedre og mer treffsikker løsning for å finne akkordnavn.

Akkord-dekoding

Din nettlesere ignorerer <APPLET>-taggen!

Akkorddekoding (akkordgjennkjenning) er et program som prøver å utlede mulige akkorder, akkordnavn, utfra notenavn. Kryss av de notene som er med i akkorden, og klikk “Find Chord”. (Brukere av MSIE må først klikke en gang på appleten for å kunne legge inn noter).

Sjekk også appleten Gitarcodex for en visuell akkord-dekoder. Med den kan du finne akkordnavn ved bare å klikke inn notene på et virtuelt gripebrett.

Tips: For mer avanserte behov når det gjelder akkordekoding, bør du laste ned gratisprogrammet Winchord, (også kjent som «Chords for Windows» av nederlenderen Wilko C. Emmens. Programmet ser litt gammeldags ut, men ikke la deg lure av det. En av funksjonene i dette programmet er “Identify”, akkordidentifisering, som må være en av de beste akkorddekodere som finnes. Programmet kan lastes ned fra Winchords hjemmeside. Et brukbart kommersielt akkordprogram med støtte for akkordgjenkjenning er PG Music Guitar Chord Dictionary.